dijous, 4 de desembre del 2008

La ciutat universitària de Coïmbra

Feminismo e a idea radical de que as mulleres sâo gente, un stencial a l'univesitat de Coimbra
Feminismo e a ideia radical de que as mulheres são gente

A Alta Universitária
Coimbra
Data del viatge: agost de 2008
Com hi vam arribar: cotxe
Un record: buscant la facultat de matemàtiques
Mapa de situació

Un dels llocs que més ens va sorprendre a Portugal és la ciutat universitària de Coïmbra. De cop i volta sembla que has fet un viatge en el temps i l'espai.

Coïmbra és sens dubte coneguda per la seva universitat, sobretot per l'Alta Universitária, és a dir, la zona universitària principal. Conserva un patrimoni antiquíssim al voltant del Paço das Escolas, amb vistes privilegiades del riu Mondego. En el mateix complex universitari, al voltan del Paço das Escolas, destaquen les noves facultats i equipaments construïts durant l'anomenat Estat Nou. Són edificacions de grans dimensions, distribuïdes al llarg d'avingudes amples i custodiades per estàtues al·legòriques de les arts i les ciències. La meva sensació va ser la d'una ciutat de l'antic bloc comunista, com Bucarest. A més vam visitar la ciutat a l'agost. La impressió va ser més curiosa perquè semblava una enorme ciutat fantasma.

El campus està ple de pintades, des de graffitis divertits a pintades reivindicatives: feministes, antineoliberals, contra l'EEES...

També hi ha racons que ens ajuden a imaginar una mica el món dels estudiants. Al carrer de les Matemàtiques s'hi concentren algunes repúbliques, les cases que serveixen de residència als estudiants i on podem imaginar una mica de que va allò de la praxe acadêmica.

4 comentaris

godsfork ha dit...

y una ciudad con perros que viajan por portales espacio-temporales


y uno de los peores malos rollos en mi vida, pero mejor quedarse con la primera anecdota...

Andreu ha dit...

Cómo?

Pablo Gómez Margareto ha dit...

Nao gosto de conhecela! Mas acho que tenho de fazer uma visita a ela quanto antes! Muita história!
Un saúdo!

godsfork ha dit...

jaja, no te preocupes Andreu, no tiene nada que ver lo que he puesto, era un comentario sobre un viaje mio a esa ciudad ;)