dimecres, 1 d’abril del 2009

Violència

La setmana passada vaig viure un acte de brutalitat policial que no m'esperava. El cert és que la violència d'estat és legal i està normalitzada. Que els mossos d'esquadra peguen a la gent no és cap novetat per molts grups, com per Ca la Dona, que juntament amb altres grups s'enfronten cada dia 25 de mes als grups feixistes catòlics que, protegits pels antiavalots, insulten i escridassen les dones que exerceixen els seu dret a avortar al carrer Viladomat 156, a més de posar-se a resar de genolls, portar-hi nens petits, ciris i altres barbaritats que són les que no haurien d'estar permeses. Però el que no és tan habitual és que el mossos patrullin els carrer un dimecres al migdia per carregar contra persones que semblin estudiants, insultant-los, cridant-los que corrin i perseguint-los fins i tot dintre de botigues, bars i del metro. Sí, és el que sembla, que hem viatjat en el temps, al franquisme, on la violència d'estat, a més de legal i normalitzada, s'exercia sense cap mena de control.

És fàcil queixar-se dels abusos a altres països, però quan passa aquí la gent mira cap a un altre costat. Els mitjans, tot i haver rebut també aquesta brutalitat, continuen sent els gran valedors de la violència d'estat i a nosaltres només ens queda el dret de denunciar-los.

2 comentaris

Eduard ha dit...

Quan vaig veure les imatges del desallotjament no em va quedar cap dubte que allò era una reacció del tot forassenyada. La violència policial era desmesurada, sobretot tenint en compte que per part dels estudiants no s'havia vist cap agressió prèvia.
També em va semblar evident que els Mossos havien rebut instruccions molt clares de la duresa amb què havien d'actuar. De fet, l'endemà mateix, quan uns estudiants, incomprensiblement, van provocar els agents llançant-los pintura, aquests no van carregar, senyal que ja havien rebut unes ordres molt diferents. En fi, tot plegat molt i molt trist, i de moment, sense que ningú expliqui d'una manera oficial el Pla de Bolonya.
Pel que fa al tema de l'avortament, millor que ho deixem per una altra entrada, perquè dóna molt de si...

tzesire ha dit...

Les explicacions sobre Bolonya són molt clares, mentides. Pero entre anti-bolonya, anti-sistemes, okupacions, expedients, referendums i demés, els incidents del 18 de març no s'expliquen o fins i tot es justifiquen. molt trist i molt greu.