divendres, 26 de setembre del 2008

Horta, Melnik i Vinhais

Horta
Barri de Barcelona
Data del viatge: novembre de 2007
Com hi vam arribar: moto
Un record: xurros a la plaça d'Eivissa
Mapa de situació

Horta és actualment un barri de la ciutat de Barcelona tot i que havia estat un municipi independent. Pertany al districte d'Horta-Guinardó. Vaig visitar-lo per primera vegada l'any passat tot i que sóc de Barcelona. Al barri hi trobem la majoria de serveis: mercat, cinema, etc.


Melnik
Ciutat de Bulgària
Data del viatge: agost de 2007
Com hi vam arribar: Avió, tren i autobús
Un record: entenent-nos amb la nostra amfitriona
Mapa de situació

Melnik es troba al sud-oest de Bulgària, a tocar de Grècia i de Macedònia. Pertany a la regió de Blagoevgrad. És un poble petit, tot i que té títol de ciutat, amb un carrer principal on es concentren les ofertes turístiques: restaurants, botigues de vi i alimentació i de records. Es poden llogar habitacions.

A prop de Melnik hi ha el Monestir de Rozhen. S'hi pot arribar caminant (entre una i dues hores de camí). És obert per a les visites però és tranquil comparat amb d'altres monestirs com el de Rila.


Vinhais
Poble de Portugal
Data del viatge: agost de 2008
Com hi vam arribar: cotxe
Un record: la parabòlica
Mapa de situació

Vinhais és un poble de Portugal. Pertany al districte de Bragança i a la subregió de Trás-os-Montes. El vam descobrir en una parada tècnica, fent la carretera de Bragança a Chaves. Es troba aproximadament a una altura de 700 metres. Sorprèn el paisatge muntanyós, també al llarg de tota la carretera. Té un nucli antic petit i una mica deteriorat que s'enfila a un turonet. No en puc dir massa més. Cal tornar-hi.

No us perdeu la pàgina oficial de Vinhais.

Si voleu veure alguna de les coses que nosaltres vam veure, piqueu aquí.

3 comentaris

Pablo Gómez Margareto ha dit...

Moi ben rapaces! Só quería deixar por eiquí o meu comentario! Foi unha mágoa non ver a Rocío esta derradeira fin de semana! Deséxovos que vaia todo ben, e que fagades máis viaxes coma estas!
Como comentario anecdótico, habíades de saber que esa parte de Portugal á que viaxáchedes e nomeades... é reivindicativamente nosa!! Fálanche un portugués moi galeguizado, e os reintegracionistas, teiman en chamala PORTUGALIZA, da mesma maneira que vós facédelo cos Països Catalans! Se botades un ollo nalgún mapa da época... por alí estendíase a provincia romana de Gallaecia!
Ata o propio Portucale, de onde din que derivan os nomes de Galiza e Portugal... disque unhas tribús que habitaban a zoa... en fin... sonche galegadas!
Recibide un afectuoso saúdo e dade por sita a miña mensaxe de benvida do blogue!
Unha apertiña e vémonos axiña!!

tzesire ha dit...

Moitísimas grazas Pablo (o gracias, é o que ten estudar fora de Galicia coas normas do 2003, que as veces aprendemos cousas que non din ninguén).
Ata pronto!

Andreu ha dit...

Graciñas Pablo! Estou moi contento e sempre e moi interesante escoitarte. Vós sabedes que eu non falo galego, logo, agardo a vosa corrección.
Fins aviat!